7 Ağustos 2013 Çarşamba

OROSPU ÇOCUĞU / Son Of a Bitch





Çocuğun aslında bir günahı yoktur. Annesinin seçimlerinin kurbanındır çocuk…
Bir de mecazi anlamda orospu çocuğu var her haltı yapar kendi çıkarlar için bu türden orospu çocuğu günümüzde çoktur kafanı etrafına çevirdiğin anlamda yüzlerindeki masumiyetlere aldanma onlar kendini iyi gizler  ancak onları tanıdıkça anlarsın başka da çaresi yoktur. 


Orospu çocuklarına selam olsun hepinizin orospu hayallerinizin kurbanı olan o çocukların ruhları şah ad olsun. 

------------------------------------------

There is no child is actually a sin. Child victim's mother elections ...

There are a son of a bitch in the figurative sense. For each of these types of shit son of a bitch that makes its own interests, sense of today faces many have turned your head around the illusion of innocence hides them well-acquainted with them, you know, but it has no choice but to another.





Peace be upon all of you sons of bitches bitch souls of those children who are victims of your dreams get a name check.

3 Temmuz 2013 Çarşamba

TV, Internet and Phone - Televizyon, İnternet Ve Telefon

The Three Musketeers, a gang of sinners, do not need to name.

 
John Logie Baird Television
Vinton Cerf, Internet
Alexander Graham Bell Telephone
TIT will tell you.
We talk about Titten. The time spent on the formation of these three phone alarm to get up early in the morning would establish a delikanlıydı.Tit wash your face instead of looking up the button on the TV did it. Eline is the first phone on the internet like facebook and then spends most of his time into Twitter even forget to eat.
Have lived in one of those days as a roadie days. Edison electricity will be cut off the man. Titin's face dropped just like that, think it was. TIT narrow home that day has come ... Threw himself. Tit television, telephone and internet connection that can be done I think the black. Saw an oncoming car, and at that moment brought to mind fuck with something new for the life of Nicholas Cugnot the first opportunity and went over and asked him to make him a car.
Neşirdi cars are now intimately Tit ... Before long, I did not want to go back home did not satisfy her new pruning wanted to try new things. He heard a voice from heaven saying this on behalf of the sky tit dellercesine Teyyare it is something that is going to wander on the internet görmüştü.Wright were the brothers wanted to meet them at the earliest opportunity, and it is very heycanlıydı the inventor of a new life for new experiences, opportunities waiting for him. Loneliness imprisoned television, internet and managed to move away from the phone so ashamed of himself for making EDISONA curse that day. He did not go home in the evening was a wine sold in a park and looking at the sky it drank it. Noon leaked barely came to him. Richard Trevithick next to the invention of the Wright brothers boarded the train and took the lead in the ... Two crazy guy did not know what to say, and was opposed, but dreams of a mad vazgeçemezdi approached them and told them they told me rather presumptuous request. Wright brothers did not like this situation, but he loved titti moment. They accepted the offer. As one year at a time that they did something like that to him ... Titti dream did not mind seeing this glorious wright brothers plane sırıtıyordu.Üç per cent at the same time they took this magnificent aircraft. Titti understood that there is a fear of heights. Continued to advance the Wright brothers had already begun vomiting these guys a crazy laugh. Tit kaçarcasına away from them goes down.
Tit boşluktaydı not find something to do. You know, Newton's gravity will not be anything from a connection at the moment he felt a fear of heights, and swore to him at one. Time went on like that.
Tit phone rang suddenly got all a dream. His mother appealed the door, there is a complete tit Titti doğrulmuştu bed asleep even for the evening had turned on the television. Tite was very angry with his mother ... took the lead and was late for school, he ran tit okulluna.
Jotting, limit your dreams and wishes not settle in the boxes! Experience



-----------------------------------------------------------------------------




Üç silahşörler, günahkarlar çetesi, adı lazım değiller.

 John logie baird Televizyon

Vinton Cerf İnternet

Alexander graham bell Telefon 

Size Tit'i anlatacağım.

Sizlere Titten bahsedeceğim. Zamanını  bu üç oluşum üzerinde geçiren bir delikanlıydı.Tit sabah erken kalkmak için telefonun alarmını kurardı  kalktığı an yüzünü yıkamak yerine televizyonun düğmesine basardı. Eline aldığı telefondan internette girer ilk önce facebook'a daha sonra twitter'a girer vaktinin çoğunu böyle geçirir yemek yemeyi bile unutturdu.

Sıra gelmiş günlerden birisini yaşarken o gün bir terslik yaşandı. Edison olacak o adam elektriği kesti. Titin biranda yüzü düştü,düşünemez oldu. Tit'e o gün ev dar geldi... Kendini sokağa attı. Tit  televizyon, telefon ve internetsiz ne yapılabilir ki diye kara kara düşünürken. Karşıdan gelen bir otomobil gördü ve o an hayatı için yeni bir şeylerle uğraşabileceğini aklına getirdi ve ilk fırsatta Nicholas Cugnotı yanına gitti ve ondan ona bir araba yapmasını istedi.

Tit artık arabalarla haşır neşirdi... Çok geçmeden buda onu tatmin etmedi eve geri dönmek istemiyordu yeni yeni şeyler denemek istiyordu. Bir ses duydu gökyüzünden göğü dellercesine giden bir şeydi bu teyyare diyorlardı bunun adına tit bunu internette dolaşırken görmüştü.Wright Kardeşlerdi bunun mucidi ve ilk fırsatta onlarla tanışmak istiyordu çok heycanlıydı hayatında yeni yeni deneyimler, fırsatlar onu bekliyordu. Yalnızlığını hapsettiği televizyon,internet ve telefondan uzaklaşmayı başarmıştı Edisona o gün küfür ettiği için kendinden öylesine utanıyordu. O akşam eve gitmedi bir şarap sattın aldı ve bir parkta onu öyle gökyüzüne bakarak içti. Sızmıştı öğlen anca kendine geldi.  Richard Trevithick icadı olan trene bindi ve  Wright kardeşlerin yanına yol aldı... İki deli adam karşısındaydı ve ne diyeceğini bilemedi tam bir deliydi bunlar ama hayallerinden vazgeçemezdi yanlarına yaklaştı ve onlara isteğini biraz küstahça söyleyiverdi. Wright kardeş bu durumdan hoşlanmazdı ama o an titti sevdiler. Teklifini kabul ettiler. 1 yıl gibi bir zamanda ona öyle bir şey yaptılar ki ... Tittin aklı hayali almadı bu görkemli uçağı görünce wright kardeşler sırıtıyordu.Üç'ü aynı anda bu görkemli uçağa bindiler. Tittin yükseklik korkusu olduğunu orada anlamıştı. Kusmaya başlamıştı bile şimdiden Wright kardeşler gülmeye devam ediyordu bu adamlar tam bir deliydi. Tit aşağı indiğinde kaçarcasına uzaklaştı onlardan.

Tit boşluktaydı yapacak bir şey bulamıyordu. Hani Newton yerçekimini bulmasaydı şu anda yükseklik korkusu diye bir şeyi olmayacağını düşünüyordu ve birde ona küfür etti. Zaman böyle akıp gitti.

Tit telefonun çalmasıyla aniden kalktı hepsi bir rüyaydı. Annesi kapının orada titte tam seslenecekti ki tit yatağından doğrulmuştu bile akşam televizyon açık uyuya kalmıştı. Annesi çok kızdı tite... tit okula geç kalmıştı koşa koşa  okulluna yol aldı.


Yapacaklarınızı, Hayallerinizi ve İsteklerinizi sınırlamayın kutulara hapsetmeyin! Yaşayın


                                                                                                           K1MY0N

Voltaire Hayatı - Voltaire Life

Daha çok mahlası Voltaire olarak tanınmıştır. Fransız devrimi ve Aydınlanma hareketine büyük katkısı olmuştur.
Voltaire 21 Kasım 1694'te Paris'te doğdu. Asıl adı François-Marie Arouet'dir. Bir Cizvit okulunda okuyup hazcı yaşam felsefesini benimsedi burada. Daha sonraları ise zekâsı ve hoş sohbetliliğiyle Paris sosyetesinin gözdesi oldu.
1717'de ülkeyi yöneten Orléans dükünü hicveden bir yazı yazdığı için tutuklandı ve on bir ay Bastille'de yattı. Hapisten çıktıktan sonra Oedipe ve Henriade adlı trajedilerini yazarak büyük başarı kazandı. Dönemin en büyük trajedi yazarı olarak geçmeye başladığı sıralarda Voltaire ismini kullanmaya başladı.1726'da Rohan düküyle kavga etmesinin ardından beş ay Bastille'de kaldı, daha sonra İngiltere'ye sürüldü.
Burada dönemin ünlü isimleriyle tanıştı. Edebiyat akımlarıyla, bilimsel gelişmelerle ilgilendi. 1729'da Fransa'ya döndü. Döner dönmez yeni yatırımlar yaptı ve kendine bir servet edindi. Tarihe yöneldi, yeni bir türü deniyordu. Yayınladığı Felsefe Sözlüğü, Fransız siyasal rejimini eleştiriyordu. Yerleşik dinsel ve siyasal kurumları açıkça karşısına alıyordu. Bu yüzden yeniden tutuklama kararı çıktı. Bunun üzerine Voltaire, Chatelet markizinin yanına sığındı. Şatosunda edebiyat çalışmalarına ve tarih araştırmalarına devam etti.
Hayranı olduğu ve yazıştığı Prusya Veliahtı II. Friedrich tahta çıkınca, Fransız hükümeti onu yarı resmi bir görevle Berlin'e gönderdi. Voltaire yeniden yükselmişti, dostlarının yardımıyla Versailles'da tarih yazmanlığına getirildi. Yazdığı "Fanatizm veya Muhammet Peygamber" trajedisi bir oyundan sonra yasaklandı. Bu arada Fransa kralıyla arası açıldığı için Cenevre'ye yerleşti.
Yazılarıyla protestanları kızdırdı ve Rousseau ile arası açıldı. Diderot'nun "Encyclopedie" sinin cildi için yazdığı Cenevre maddesi buradaki düşünürleri kızdırınca, Cenevre'de de kalamadı. Bundan sonra İsviçre-Fransa sınırında, biri İsviçre'de diğeri Fransa'da iki malikane alarak polis takibinden kurtulmaya çalıştı.
1778'de Paristen gelen daveti kabul etti ve Irene adlı oyunun provaları için Paris'e gitti. 30 Mart 1778 günü Fransız Akademisi'ne ve Comédie Française'e kabul edildi. Mayıs 1778'de öldü.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


It is recognized as a very under the pseudonym Voltaire. Has been a major contribution to the movement of the French Revolution and the Enlightenment.
Voltaire was born in Paris on November 21 1694'te. François-Marie Arouet'dir real name. Read and adopted the hedonistic philosophy of life here in a Jesuit school. Later sohbetliliğiyle intelligence and pleasant Parisian society was a favorite.
Wrote a letter to the Duke of Orléans, who ruled the country in 1717 was arrested for satire and lay on a month Bastille. Oedipe after prison, and gained great success in writing Henriade's tragedies. As the author began to be the greatest tragedy of the period to use the name Voltaire başladı.1726 rankings in the five months following its Bastille Rohan düküyle had a fight, then deported to England.
Here he met the famous names. Literary currents, are interested in scientific developments. Returned to France in 1729. Upon his return, made new investments and acquired a fortune. Date came a new type called. Dictionary of Philosophy published by the French critic of the political regime. Built-in front of the religious and political institutions taking explicitly. So we took the decision to re-arrest. On top of that Voltaire took refuge next to Chatelet markizinin. Continued the research work of literature and history castle.
Is a fan, and he chatted with the Prussian Crown Prince II. When Friedrich board, the French government sent him a semi-official mission to Berlin. Voltaire had risen again, with the help of his friends brought secretariat on Versailles. Wrote "Fanaticism or Mohammed the Prophet" The tragedy was banned after a game. This opened the way to the king of France settled in Geneva for.
Angry Protestants from the writings of Rousseau opened. Diderot "Encyclopédie" article of the Geneva where he wrote for the skin PERCENT kızdırınca thinkers, could not stay in Geneva. After that, the border of Switzerland and France, two in France, one in Switzerland, one of the follow-up of the police tried to escape by taking the manor.
Irene has accepted the invitation from Paris in 1778 and went to Paris for rehearsals of the play. On 30 March 1778 the French Academy and the Comédie Française was accepted. Died in May 1778.

Victor Hugo Hayatı- Victor Hugo Life

Victor Hugo 26 Şubat 1802'de Fransa'da doğmustur. Liseyi bitirdikten sonra kendini tümüyle edebiyata adadı. 1824 yılında Fransız coşumcularının (romantikler) yayın organı olan La Muse Française dergisini kurdu. Cenacle adını taşıyan coşumcu sanatçılar çevresinin üyesi ve onun odak noktası oldu. 1830-1843 arasında en verimli dönemlerinden birini yaşadı.

Romanları, tiyatro yapıtları ve şiirleriyle başarıdan başarıya koştu. 1831'de Notre Dame de Paris (Paris'in Notredame Kilisesi) adlı büyük romanını yayımladı. 1841 yılında Fransız Akademisi'ne üye seçildi. Çok sevdiği kızı Leopoldine'nin 1843'de boğularak öldürülmesi üzerine, 1852'ye dek yeni yapıt vermedi. 1848 Fransa Devrimi'nden sonra parlemento üyeliğine seçildi. 3. Napoleon'un hükümet darbesini engellemeye çalıştı, başaramayınca 1851 yılında Belçika'ya kaçmak zorunda kaldı.
Ateşli bir demokrasi ve cumhuriyet yanlısı olarak imparatorluk rejimini eleştiren yapıtlar yazdı.

1855-1870 arasını küçük bir İngiliz adası olan Guernsey'de geçirdi. O dönem yazarlığının en üretken yılları olmuştur. 1862 yılında başyaptı olan Les Misarebles (Sefiller) adlı romanını yayımladı. Bunu 1866'da Les Travailleurs de la Mer (Deniz İşçileri) ve aynı yıl L'Homme qui Rit(Gülen Adam) gibi önemli romanları izledi.

Fransa'da Cumhuriyet yeniden kurulunca Paris'e döndü. Ulusal Meclise seçildi. Artık Fransa'nın en gözde kişilerinden biriydi. Paris Komünü'nün ezilmesinden sonra komüncülerin bağışlanması için çok uğraştıysada sonuç alamadı. Giderek siyasal ve toplumsal yaşamdan elini eteğini çekti.
1885 yılında ölüm döşeğinde iken;
'Tanrı'ya inanıyorum, ahirete inanıyorum; fakat hiçbir kilise papazını başımda istemiyorum. Beni seven bütün dünya insanlarının gönülden dualarını bekliyorum. Bu benim için kafidir.'
diyerek 22 Mayıs 1885 yılında hayata gözlerini yummuştur.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Victor Hugo was born 26 February 1802 in France. After graduating from high school, has devoted himself entirely to literature. In 1824, the French coşumcularının (romantic) founded the publication of the magazine La Muse Française. Bearing the name of a member of the Cenacle environment and its focus was coşumcu artists. Experienced one of the most productive periods of 1830-1843.

Novels, plays and poems works ran from success to success. In 1831, Notre Dame de Paris (Paris Notredame Church) has released the novel's great. Elected a member of the French Academy in 1841. Drowning murder of his beloved daughter Leopoldine'nin 1843, until 1852, did the new work. After the Revolution of France was elected to parliament in 1848. 3 Napoleon tried to prevent the brunt of the government, failing to Belgium in 1851, was forced to flee.
As an ardent pro-democracy and republic wrote the works critical of the imperial regime.

Between 1855-1870 had a small British island of Guernsey. Authorship has been the most productive years of that period. In 1862, the Les Misarebles başyaptı (Les Miserables) published his novel. In 1866, this Les Travailleurs de la Mer (Maritime Workers), and the same year, L'Homme qui Rit (The Man Who Laughs), such as the novels followed.

The Board of the Republic of France, he returned to Paris again. Elected National Assembly. Now one of France's most popular personalities. Uğraştıysada after the crushing of the Paris Commune failed to score for the forgiveness of Commies. More and pulled their hands out of the political and social life.
In 1885, while on his deathbed;
'I believe in God, I believe in the Hereafter, but in my head I do not want any church pastor. Waiting for the prayers of the people of the whole world loves me wholeheartedly. It is enough for me. '
In May 22, 1885 he died at his beloved.

2 Temmuz 2013 Salı

HOMEROS HAYATI - HOMEROS LİFE

Homeros Antik Anadolu'da yaşamış İyonyalı bir ozandır. Batı Edebiyatı'nın ilk büyük eserleri sayılan İlyada ve Odysseia Destanları'nın yaratıcısı veya derleyicisi olduğu kabul edilir. Yaşamı hakkında çok az bilgi vardır. Kendisinden çok sonraları gelen Klasik Çağ yazarlarınca Truva Savaşı sırasında (Milattan Önce 12. yy) yaşadığı rivayet olunmuşsa da, destanlarında kullandığı dilden hareketle, günümüz araştırmacılarınca Milattan Önce 8. veya 9. yüzyıllarda, Batı Anadolu'da büyük ihtimalle Smyrna'da (bu günkü adıyla İzmir) yaşadığı ifade edilir. Ancak gerçekte Homeros isimli bir şair yaşadıysa bile bu destanları yaratan veya derleyen tek bir ozan olmadığını düşünen araştırmacılar da vardır. Hayatıyla ilgili bir başka rivayet ise kör olduğudur. Fakat destanlarındaki betimlemelerin canlılığından, destanlarını yazdığında kör bile olsa bir zamanlar gözlerinin gördüğü anlaşılır.
Yazdığı destanlar Klasik Çağ Yunan Edebiyatı'nı ve Mitoloji'sini derinden etkilemiş ve bunların aracılığıyla da bütün batı edebiyatına etki etmiştir. İrlandalı yazar James Joyce'un Ulysses'i, İngiliz yazar Shakespeare'in Troilus ve Cressida'sı, Roma'lı şair Virgil'in Aeneid'i Homeros'un destanlarından derin izler taşıyan eserlerdendirler.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ionian ancient bard Homer lived in Anatolia. The Iliad and the Odyssey is considered the first great works of Western literature Destanları'nın is considered to be the creator or compiler. There is very little information about his life. Much later, during the Trojan War itself, the authors of the Classical period (12th century BC) lived in olunmuşsa narrated the epic action from that used today by researchers from BC 8 or 9 centuries in Western Anatolia, probably Smyrna (today's Izmir name) is expressed in living. However, in reality this is not even lived a poet named Homer's epics created or compiled by researchers who are not only a poet. Another rumor is that about the life of the blind. However, the viability of representations epics, sagas once wrote his blind eyes saw even understand.

Wrote the Classical Greek epics and their literatures, and deeply influenced by Mitoloji'sini had an effect on the entire western literature. Irish writer James Joyce's Ulysses, the British author of Shakespeare's Troilus and Cressida'sı, bearing traces of the Roman poet Virgil Aeneid'i Homer's epics deeply works.

TV

Televizyonun gelişimi için hayati önem taşıyan Willoughby Smith, 1873 yılında selenyum içindeki foto iletkenliği keşfetmiştir. 1884 yılına ait kayıtlar, Nipkow adında bir alman bilim adamının elektromekanik bir TV için bir patent almış olduğunu göstermektedir. Nipkow ‘un televizyonu hiç çalışmamış olmasına rağmen tasarladığı dönen disk ilk TV görüntü rasterizeri olarak kabul edilir.
Televizyon kelimesini icat eden kişi ise Constantin Perskyi dir. 25 Ağustos 1900 tarihinde Paris Uluslararası Elektrik Kongresi’nde bu kelimeyi ilk defa telaffuz etmiştir. Bu fuarda sergilenen Televizyon tarihinin ilk prototipleri, basit fotoğraf aktarımları gerçekleştiren mekanik televizyonlardı.
Elektronik Televizyon; TV gelişiminde bir sonraki aşama 1911 yılında gerçekleşti. Alan Archibald Campbell-Swinton adlı bir mühendis katot ışınlı tüplerle görüntü alma ve iletmenin nasıl olabileceğini anlattı.
1920′lerde, birçok bilim adamı elektronik vericiler üzerinde çalışmaya başladı. 7 Eylül 1927 günü, Philo Farnsworth kendi laboratuvarında bir kamera ve bir verici tüpü kullanarak (tek çizgi) bir görüntü iletti. Bir yıl sonra insan resimlerinden oluşan görüntüleri kamuoyuna gösterdi. 1929 dan 1934 yılına kadar olan süreçte yapılan çalışmalar sonucu elektronik televizyon icat edilmiş oldu.
1930 ve 40′lı yıllar arasında gelişmeler hızla devam etti. 1936 yılında İngiltere’de Isaac Shoenberg 405 satır görüntü aktarımı için bir cihaz geliştirdi. 1944 yılında Sovyetler Birliği’nde 625 satırlık görüntü aktaran cihazlar geliştirildi. Yenilikler devam ederken, satır sayısı da git gide arttı.
Temmuz 1928 yılında Amerika’da ilk TV yayını yapıldı. C.F Jenkins’ e deneysel yayınlar yapması için izin verildi. Maryland ve Washington kaynaklı yayınlar yapıldı. Eylül 1928 de Televizyon tarihinde ileri bir adım daha atılarak Queen’s Messenger adlı tek perdelik drama yayınlandı. Bunu New York’ta 1929 yılında RCA’s yayınları takip etti.
26 Nisan 1931 tarihinde, W2XCR TV Brodway’ de 5. Cadde boyunca ünlülerin görüntülerini yayınlandı. 1938 yılında, satır sayısı 300′ e çıkmıştır ve düzenli yayınlara başlama zamanı gelmişti. NBC televizyon kanalı Nisan 1939 tarihinde New York Dünya Fuarı ile düzenli yayına başladı.
1941 yılında saniyede 30 kare ve 525 satır aktarı NTSC standartları uygulanmaya başladı.Temmuz 1941 de televizyonculuk ile ilgili ticari lisanslar serbest bırakıldı. Her ne kadar özel girişim serbest bırakılmış olsa da yayınlanacak televizyon programları oldukça kısıtlı kaldı.
İkinci dünya savaşından sonra televizyon yayınları düzenli hale gelmeye başladı. Renkli televizyonların icadı ile gelişim daha da hızlandı.
Günümüze kadar olan teknolojik gelişmeler sayesinde televizyonlar 3 boyutlu görüntü yayınlamaya kadar geldi.



-----------------------------------------------------------------------------


Willoughby Smith of vital importance for the development of television in 1873, discovered that the conductivity of selenium in the photo. The records of the year 1884, a German scientist named Nipkow electromechanical received a patent for a TV show that. Nipkow's never worked in television, although devised rotating disk is considered to be the first TV image rasterizer.PERSKE Constantin Television is the person who invented the word. International Electrical Congress in Paris on 25 August 1900 for the first time the word was pronounced. This is the first prototypes exhibited at the show on television, performing simple mechanical transmissions photo TVs.Electronic Television, TV, the next phase of development took place in 1911. An engineer Alan Archibald Campbell-Swinton from cathode-ray tubes could be told how to capture and convey.In the 1920s, many scientists began work on electronic transmitters. On 7 September 1927, Philo Farnsworth's own laboratory using a tube with a camera and a transmitter (single line) conveyed an image. A year later, the public showed images of the paintings of people. From 1929 until 1934, the process was a result of the studies that have been invented electronic television.Continued rapid developments of the 1930s and 40s. Isaac Shoenberg 405 lines in the UK in 1936, has developed a device for transferring images. Developed in the Soviet Union in 1944, 625 line image transfer devices. Innovations continued progressively increased the number of lines.Was the first TV broadcast in America in July 1928. CF Jenkins to the experimental transmissions were allowed to do. Maryland and Washington, was borne transmissions. Stayed September 1928 advanced a step further by removing the TV from Queen's Messenger published a one-act drama. It was followed by New York in 1929, RCA's publications.On 26 April 1931, W2XCR TV Broadway at 5 Published images of celebrities along the street. In 1938, the number of rows to 300 and regular publications have had time to start. April 1939 on the NBC television network regularly with the New York World's Fair has been launched.In 1941 and 525 lines at 30 frames per second NTSC standards implemented transferable başladı.Temmuz commercial licenses were released in 1941 on Broadcasting. Although private enterprise had been released, though very limited broadcast television programs.After the Second World War began to become regular television broadcasts. The invention further accelerated with the development of color television sets.Until today, thanks to technological advances came to broadcast television three-dimensional image.

FRANCİS BACON HAYATI- FRANCİS BACON LİFE

Francis Bacon, 22 Ocak 1561'de Londra’da dünyaya geldi. Babası Kraliçe 1. Elizabeth'in adalet bakanı Nicholas Bacon'dur. Francis Bacon, oniki yaşında girdiği Trinity College’e gitti. 1573’te Cambridge'de skolastik felsefeyle tanıştı. 1576'da Hukuk okumaya başladı. Hukuk öğrenimini tamamladıktan sonra avukatlık yapmaya başladı. 1584'te Parlementoya seçildi. 1593’te Avam Kamarası’na seçildi.
1613’te başsavcı, 1616’da kralın özel danışmanı, 1617’de başmühürdar, 1618’de başyargıç oldu. Aynı yıl Verulam baronu, 1621’de de Saint Albans vikontu payelerini aldı. Bütün bunlar olurken felsefi çalışmalarını da sürdürüyordu.
1609’da Eskilerin Bilgeliği, Yeni Organonu yazdı. Buckingam sarayı’nın ve kralın gözdeki olan Bacon, göreviyle bağlı dürüstlük ilkelerini dilediğince uyguladı.
Deneyimci(ampirik) felsefenin öncüsü olan Bacon,temelde somut sorunlara ağırlık veren pragmatist bir düşünürdü.İnsanlığın mutlu ve aydınlık geleceğine ilişkin,biraz ütopik ve iyimser bir beklentisi vardı.Ona göre bu geleceğin başlıca güç kaynağı güvenilir bilgiydi. Bacon,militan bir tutum içindeydi;yaşamını,tasımsal argümanlarını laf cambazlığı saydığı skolastik bilginlerin yetkisini kırmaya adamıştı.
Çeşitli davalarda pazarlıklara giriştiği ve servetini yolsuzlukla elde ettiği yolunda kuşkular doğdu. Bütün bunlar Bacon’un tekrar başladığı yere dönmesini sağlayacaktı. 1621’de bütün resmi görevlerinden uzaklaştırma ve sarayı terk etme cezasına çarptırıldı ve hapse girmekten sadece kralın iyilikseverliği sayesinde kurtuldu.
Bacon bütün bunlardan sonra köşesine çekilme kararı aldı. Artık fazla zorlamayacaktı. Ve Bacon’un felsefi üretkenliği doruk noktasına ulaştı. 1621’de Büyük Yenilenme önsözünü kaleme aldı ve ertesi yıl VII. Henry’nin tarihini anlatan bir kitabı tamamladı. Fakat Bacon’un ömrü Büyük Yenilenme’yi tamamlamaya yetmedi ve 9 Nisan 1626’da zatürreden öldü.
Bacon,yöntem anlayışını ilginç bir benzetmeyle ortaya şu şekilde koymuştur:”Bilim adamı ne ağı içinden çekerek ören örümcek gibi,ne de çevreden topladığıyla yetinen karınca gibi davranmalıdır.Bilimadamı topladığını işleyen,düzenleyen bal arısı gibi yapıcı bir etkinlik içinde olmalıdır.”
Değindiğimiz tüm yetersizliklerine karşın,Bacon’un bilimsel gelişme için gerkli ortamın hazırlanmasında oynadığı büyük rolün önemi tartışılmaz.Unutmamak gerekir ki,Bacon bir bilimadamı olmaktan çok,bilimi bağnazlığın tekelinden kurtarma savaşı veren bir düşünürdü.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Francis Bacon was born on 22 January 1561 in London. His father, the Queen 1 Elizabeth Nicholas Bacon'dur justice minister. Francis Bacon, twelve years old went into Trinity College. Scholastic philosophy at Cambridge was introduced in 1573. Began to study law in 1576. After graduating from law began to practice law. In 1584, the Parliament was elected. Elected to the House of Commons in 1593.
1613'te attorney general, special adviser to the king in 1616, 1617 başmühürdar, became chief justice in 1618. The same year, the baron Verulam, Viscount St Albans in 1621 was payelerini. All the while, the work of philosophical continuing.
1609 Wisdom of the Ancients, New Organonu wrote. The palace and the king's eye Buckingam Bacon duty imposed on the principles of honesty, as they wish.
Empiricist (empirical) is the pioneer of the philosophy of Bacon, mainly focusing on concrete problems concerning the future of a pragmatist düşünürdü.İnsanlığın happy and bright, a bit utopian and the main power source of the future, according to an optimistic forecast vardı.Ona reliable knowledge. Bacon was in a militant attitude, life, tasımsal the authority to break up the arguments of scholars dedicated to the scholastic word counts acrobatics.
Engaged in negotiations with several cases and doubts in the way in which fortune was born from corruption. Bacon would allow them to return back to the beginning of all. All his official duties, suspension and leaving the palace in 1621, and was sentenced to jail only saved by the king's kindness.
Bacon has decided to withdraw the corner after all. Now more zorlamayacaktı. And Bacon's philosophical productivity reached its climax. VII in 1621 and the following year he wrote the foreword Great Renewal. Henry finished a book about the history. But Bacon's life was not enough and 9 April 1626 upon completion of Great Yenilenme'yi died of pneumonia.
Bacon, a method emerged as the concept has an interesting analogy: "What is a scientist in the network, such as pulling the spider ruins, nor the environment, like ants, which merely topladığıyla functioning davranmalıdır.Bilimadamı collected, organized, such as the honey bee must be in a constructive activity."
Despite all the shortcomings mentioned, Bacon plays a major role in the preparation of the scientific importance of the environment for the development of tartışılmaz.Unutmamak that it needs to back up the essential, rather than being a scientist Bacon, one would think that the science of war, bigotry monopoly recovery.

WİLLİAM SHAKESPEARE HAYATI - WİLLİAM SHAKESPEARE LİFE

23.Nisan 1564 yılında İngiltere'nin Stratford kentinde doğmuştur.Babası John Shakespeares isminde bir çiftcidir. Annesi Mary Arden of Wilmcote asil bir aileden olup ailenin daha sonraları maddi problemler yüzünden fakirleştikleri sanılmaktadır. Ama babası bu evlilik sayesinde yüksek nüfuzlu kişilerle tanışımlar yapmıştır.
Babsının Stratford'daki iyi konumundan ötürü, oradaki iyi bir okul sayesinde iyi bir eğitim aldığı düşünülmektedir.Latince öğrenmiş ve tarih ve şiire ilgisi onu bu öğrenime yönlendirmiş fakat üniversite eğitimi almamıştır, bunun maddi olanaksızlıklardan olup olmadığı bilinmemektedir.1582 de henüz 18 yaşında kendisinden birkaç yaş büyük olan Anne Hathaway'le evlenmiş 1583 yılında kızı Suzanne 1585 yılındada ikiz çocukları Hamnet ve Judith doğmuştur.Shakespeare'in tek oğlu 11 yaşında ölmüş ama neden öldüğü bilinmemektedir.
Ne zaman Londra'ya göçtüğü bilinmemektedir. 1585 ve 1592 yılları arasında hayatında ne gibi detaylar olduğu bilinmemektedir.Kendini ilk 1592 yılından sonra edebiyat ve tiyatro dünyasına kabul ettirmeye başlamıştır.1594 yılında "Lord Chamberlain´s Men"in oyuncuları arasına katılmış ve daha sonraları bu Tiyatro en büyük tiyatrolardan birisi ve kendide en büyük oyunculardan birisi olmuştur.1599 yılından sonra kendininde ortak olduğu tiyatroda büyük eserleri sahnelemiş ve iyi birde ticaret adamı olarak isim yapmıştır. Kendi özel hayatından fazla belge olmadığı için mektuplarınında hiçbir zaman yayımlanmadığından, özel hayatıyle ilgili fazla bilgi bulunamamıştır.İyi bir maddi duruma kavuştuğy 1611 yılında Stratford'da aldığı evi ve buraya yerleştiğinden bilinmektedir.
Son isteklerini 25. Mart 1616 yılında yazmış(hala orjinalı mevcuttur), servetinin büyük kısmını büyük kızından olan torununa bırakmış ama diğer kızları ve karısınıda unutmamıştır. El yazısının titrek yazılmış olmasından son anlarında çok hasta olduğu varsayılmaktadır. 23. Nisan 1616 yılında hayata veda etmiştir.
Mezar taşında ismi olmamakla birlikte kendinin yazdığı varsayılan birkaç mısra bulunmaktadır.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------


23.Nisan in Stratford, England, in 1564 a farmer named doğmuştur.Babası John Shakespeare. His mother, Mary Arden of Wilmcote is the family of a noble family, and later because of financial problems fakirleştikleri thought. Through this marriage, but her father was a high tanışımlar influential people.Babsie good location for Stratford, there is a good school with a good education and learned the history and poetry düşünülmektedir.Latince education directed him to do, but did not attend college, whether it bilinmemektedir.1582 material olanaksızlıklardan him a few years yet 18 years old in 1583 married the daughter of a great Mother Hathaway'le 1585 ın the twins Hamnet and Judith Suzanne doğmuştur.Shakespeare 's only son, died at age 11 died, but why is not known.London göçtüğü when known. Between the years 1585 and 1592 is detailed as to what life in 1592 after the first bilinmemektedir.Kendini başlamıştır.1594 to accept the world of literature and theater in the "Lord Chamberlain's Men," one of the players involved in the theater, and later one of the largest theaters in yourself and the One of the major players in olmuştur.1599 the great works of theater, stage and presented kendininde is common and has made a name as a man of good bird trade. Their private life, there is more than one document mektuplarınında never disclosed, a special financial situation bulunamamıştır.İyi hayatıyle kavuştuğy more information about the house in Stratford in 1611, and is known seated here.Last requests 25 In March 1616 he wrote (Original is still available), a large majority of the wealth of his daughter and the other girls left, but the grandson karısınıda forgotten. The last moments of the fact that the letter was written in a shaky hand is assumed to be very patient. # 23 Passed away in April 1616.Although not himself a few verses he wrote the name of the gravestone is the default.

ABRAHAM LİNCOLN HAYATI - ABRAHAM LİNCOLN LİFE

merika Birleşik Devletleri’nin 16. Başkanıdır. Amerikan Birliği’nin sağlanmasında önemli payı olmuş bir devlet adamıdır. Demokrasiye olan inancı ile tanınır.
Abraham Lincoln Kentucky eyaletinde bir çiftlikte doğdu. İngiltere’den Amerika’ya göç etmiş bir ailedendi. Babası dülgerdi. Annesi Abraham Lincoln henüz 8 yaşındayken öldü. Bu sırada Lincoln’lar İndiana’da bir kulübede yaşıyorlardı.
Lincoln 21 yaşına gelinceye kadar vahşi hayvanların dolaşıp durduğu balta girmemiş ormanların yakınındaki bu tahta kulübede çok zor şartlar içinde yaşadı. Arada sırada okula da gidiyordu. Kendisini daha çok çeşitli konularda kitaplar okuyarak yetiştirdi.
Lincoln 1831′de iki arkadaşı ile birlikte bir gemiye binerek New Orleans’a gitti. Bir süre sonra New Salem’deki bir dükkanda satıcı olarak çalışmaya başladı. 1837′ye kadar burada küçük bir köy evinde yaşadı. Bu sırada Amerikalılar’la Kızılderililer arasında savaş çıktı. Hükümet halk arasından asker topluyordu. Lincoln da gönüllü yazıldı. Böylece askerlik hayatına atılmış oldu. New Salem’li askerler Lincoln’u başkan seçmişlerdi. Savaştan sonra da halk onu milletvekiliğine adaylığını koyması için teşvik etti. Lincoln o seçimlerde kazanamadıysa da 1834′teki seçimlerde büyük bir çoğunluk sağlayarak kongreye seçildi.
Lincoln mecliste, ileri görüşlülüğü, çalışkanlığı, zekası, konuşma kabileyeti ile dikkati çekti. Bu arada köleliğin kaldırılması için savaşmaya başladı. Boş vakitlerinde hukuk çalışıyordu. 1836′da diploma aldı. 1846′da Whig Partisi adayı olarak millet meclisine üye seçildi. 1856′da İllinois’teki Cumhuriyetçi Parti teşkilatının başkanı oldu. Köleliği yeren ünlü söylevlerini bu sırada verdi. 1860′ da Amerikan Başkanlığına seçildi.
1861′de Güney Carolina eyaleti 6 eyaletle daha birleşerek Jefferson Davis’in başkanlığında Amerika Devletler Federasyonu’nu kurdu. Amerika Birliği’nden ayrıldı. Lincoln Birlik’in bozulamayacağını hiçbir eyaletin Birlik’ten kendi isteği ile ayrılmaya hakkı olmadığını ileri sürüyordu. Güney eyaletleri bunu bir savaş teklifi olarak yorumladılar. Böylece 1861′de Güney-Kuzey İç Savaşı başladı. Lincoln savaş için 75.000 gönüllü asker istiyordu. Halk Lincoln’un bu dileğini derhal yerine getirdi. Savaş 5 yıl sürerek 1865′te Kuzeyliler’in zaferiyle sona erdi.
Aynı yılın 14 nisan gecesi Lincoln Washington’daki Ford’s Tiyatrosu’nda verilen bir temsilde bulunuyordu. Saat 10′u bir iki dakika geçe tiyatronun tanınmış sanatçılarından biri Lincoln’un locasının arkasından ona tabanca ile ateş eti. Kurşun Lincoln’ün beynine raslamıştı. Başkan ertesi sabah öldü. Böylece Lincoln akıl dengesi bozuk bir artistin kurşununa kurban gitti. İllionis’te, Springfield’deki Oak Ridge Mezarlığı’na gömülmüştür.
A.B.D.’nin Washington’dan sonra en büyük başkanı sayılır. Emsalsiz bir sağduyu ile iç savaşı idare etti. Savaşı liberal Kuzey’e kazandırdıktan sonra Güney’e şefkatle davrandı. A.B.D. tarihinin en büyük krizini yendi. Ülkeyi parçalanmaktan kurtardı. İnsan haklarının ve hürriyetin savunucusu olarak bütün dünyada saygı kazandı.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


16 of the United States of merica President. Is a statesman who had a significant role in providing the American Association. Is known for his belief in democracy.
Abraham Lincoln was born on a farm in the state of Kentucky. Emigrated to America from England in a family. Dülgerdi his father. Abraham Lincoln's mother died just eight years old. Meanwhile, Lincoln'lar Indiana, lived in a shack.
Until the age of 21 wild animals wandering around Lincoln stood near virgin forests in the wooden hut was very difficult circumstances. Once in a while going to school. He raised mostly by reading books on various topics.
Lincoln in 1831, along with two of his friends went on a boat ride to New Orleans. After a while, began to work as a salesman in a shop in New Salem. Lived in a small house in a village here until 1837. Meanwhile, war broke out between the Americans Indians. Government of the people recruiting. Have a volunteer at Lincoln. Thus, the military life was taken. President Lincoln chose New Salem'li soldiers. After the war, the people encouraged him to put his nomination of Deputies. The election has not earned it 1834'teki Lincoln was elected to Congress in elections by providing a large majority.
Lincoln parliament, foresight, diligence, intelligence, speech drew attention with Lycra. In the meantime, began to fight for the abolition of slavery. Leisure time trying to law. Took his diploma in 1836. In 1846, the National Assembly elected a member of the Whig Party candidate. Organization in 1856, became the head of the Republican Party in Illinois. Of slavery that gave speeches criticizing the famous. 1860, was elected President of the American.
Jefferson Davis was the sixth province to province in South Carolina in 1861, merged the chairmanship of the Federation of American States. America seceded from the Union. Lincoln, the Union had the right to leave of their own accord bozulamayacağını no state claimed that the Union. Interpreted as an offer of a war that the southern states. Thus, the Civil War began in 1861, South-North. Lincoln wanted to volunteer for the war 75,000. Lincoln People that wish fulfilled immediately. Northmen war ended in victory in 1865 driving for 5 years.
Lincoln, Ford's Theatre in Washington, DC In the same year, the night of April 14, there is a representation. One of the most renowned artists in the theater a few minutes after 10 hours of Lincoln's lodge shoot him from behind with a gun meat. Lincoln's brain raslamıştı lead. President died the next morning. Thus, the balance of the mind of Lincoln's bullet fell victim to a bad artist. İllionis'te, Springfield was buried in Oak Ridge Cemetery.
Considered the greatest president of the United States after Washington. Oversaw an unprecedented civil war with common sense. North of bringing liberal South tenderly treated after the war. U.S. beat the greatest financial crisis in history. Saved the country from disintegration. Won the respect of human rights and freedom in the whole world as a defender.

29 Haziran 2013 Cumartesi

GOOGLE


1996 yılında üniversite öğrencileri Larry Page ve Sergey Brin, BackRub adında bir arama motoru oluşturdular. Bu arama motorunun en önemli özelliği, arama botlarının girilen bir web sitesinin arka plandaki linklerini bulup, analiz edebilmesiydi. Backrub’ın ünü, o zamanlar sadece bulundukları kampüste yayılmıştı.

1998 yılında, Larry ve Sergey motorlarını daha da geliştirdikten sonra, arama motorlarının hafızaya aldığı verileri depolayacak yeterli miktarda sabit disk almak istiyorlardı. Ancak, yeterli paraları yoktu. İki kafadar, çok ucuza buldukları tam 1 terabytelık (1000GB) diskleri kredi kartlarıyla satın almışlardı.

Artık, bulundukları kabuğa sığmayan iki arkadaş, önce Yahoo’nun kurucusu ve sahibi David Filo’ya danıştılar. Filo, iki arkadaşın Google olarak adlandırdıkları arama motorlarının çalışma mekanizmasını çok beğendi. Ve Filo, iki kafadara bir arama motoru şirketi kurmalarını önerdi. Aynı günlerde, Sun Mycrosystems firmasının kurucusu Andy Bechtolshelm’le de görüşen Google tasarımcıları Bechtolshelm’in hem övgülerini, hem de 100.000$’lık çekini aldılar.
Ancak, Larry ve Sergey, bir firma sahibi olmadıkları için bu 100.000$’lık çeki hesaplarına aktaramadılar.

Tüm olup bitenlerin üzerine Larry Page ve Sergey Brin, Google Inc, adında bir firma kurmak üzerine karar aldılar.

Bütün yakınlarını gezen ve hedeflerini anlatan iki arkadaş, 1.000.000 $ bularak, firmalarının ilk adımlarını atmış oldular.

98’de, her gün yaklaşık 10000 arama miktarına ulaşan Google.com, aynı yılın Aralık ayında Pc Magazine dergisi tarafından Web’in en iyi 100 web sitesine arasında gösterildi.

99’da günlük arama miktarı 500.000’e ulaşan Google.com cirosunu 25.000.000$’a çıkarttı.

O zamanlardan beri gelişimini sürdüren Google, günümüzde en çok kullanılan arama motoru oldu 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



In 1996, university students, Larry Page and Sergey Brin, created a search engine called BackRub. The most important feature of this search engine, the search bots find links to the underlying entered a website, edebilmesiydi analysis. Backrub'ın fame spread to the campus where he once only.

     In 1998, Larry and Sergey further developing the engines for the search engines to store a sufficient amount of data stored in the hard drive where they wanted to take. However, it did not have enough money. Two-minded, very cheaply they complete one terabytelık (1000GB) drives had bought with credit cards.

     Now, that does not fit the shell in which two friends consulted before Yahoo's founder and owner David Squadron. Fleet, the operating mechanism of two friends search engines like Google have called. And Fleet, two kafadara proposed to establish a search engine company. In the same days, the Sun founder Andy Bechtolshelm'le Mycrosystems Bechtolshelm'in also met with both praise of Google designers, as well as $ 100,000 received checks.
     However, Larry and Sergey, for they do not have a firm $ 100,000 aktaramadılar check accounts.

     All of what is happening on the Larry Page and Sergey Brin of Google Inc., to set up a company called to decide upon received.

     Explaining the objectives of all the relatives and two friends, browsing, finding $ 1,000,000, companies are taking their first steps.

     98, the amount of searches every day, reaching approximately 10,000 Google.com, PC Magazine in December of the same year by the Web site listed as one of the top 100 websites.

     99, the amount of searches per day to 500,000 Google.com turnover reaches $ 25 million to released.

     Since then, Google continues to improve, it was now the most widely used search engine

Andrew Marr's History of the World - Age of Industry

The History of the World 4

The History of the World 3

The History of the World 2

The History of the World 1

Büyük Dünya Tarihi 8.Bölüm | Son Bölüm | NTV

Büyük Dünya Tarihi 7.Bölüm | NTV İzle

Buyuk Dunya Tarihi-Bolum 6

Büyük Dünya Tarihi - 5.Bölüm

Buyuk Dunya Tarihi-Bolum 4

Buyuk Dunya Tarihi Bolum 3 (TEK PARÇA).avi

Buyuk Dunya Tarihi-Bolum 2

BELGESEL | Büyük Dünya Tarihi : 1. Bölüm (Hayatta Kalmak)

TURK VE DUNYA TARIHI 15 OSMANLI DEVLETI MEDENIYETI VE IMPARATORLUGU KULT...

TURK VE DUNYA TARIHI 14 BIZANS KONSTANTINAPOLIS ISTANBUL OSMANLI IMPARAT...

TURK VE DUNYA TARIHI 13 BABUR BABURLER IMPARATORLUGU M.S 1526 HINDISTAN ...

TURK VE DUNYA TARIHI 3 DINLER COK TANRILI TEK TANRILI MONOTEIZM MUSEVI H...

TURK VE DUNYA TARIHI 2 ANTIK CAG DOGU BATI YUNAN ISKENDER TRUVA CANAKKAL...

TURK VE DUNYA TARIHI 1 MEZOPOTAMYA NEMRUD FIRAT TANRI RA FIRAVUN ANTIYOK...

İNVENTİONS

 Found in Egypt around 3000 BC hieroglyph writing system called. This form of articles and goods, and some symbols composed of human animal.
Around 1300 BC in Mesopotamia (today's territory of Syria and Iraq), the first known use of the alphabet.
1045 AD by the Egyptians from the papyrus paper develops the inventor of the printing press from CHENG Pi for the first time in China who invented letters and books old. Guttenberg's printing press inventor has invented 1645Avrupada later.
In 1820 a Danish scientist named Oersted discovered the electromagnetic current basic working principles of the communication tools used today, was born.
Today the picture is one of the most common communication tools in 1826 by the French Niepce found.
Cooke and his friend have invented the electric telegraph, in 1936 the British.
American scientists in 1843 with its own name and (.) And (-) is composed of Morse code was invented. Thus, writing in French, called Remote Tele-graph: Telegraph has become the tool is easy to use by everyone.
In 1867 the first American politician and inventor Sholes invented the typewriter machine etmiştir.Bu machine has revolutionized communication in writing.
Teaching the deaf in America in 1876, and by the way, the sound is doing research on the electrical wires out of the first Scottish-born researcher A. Graham BELL managed to convey the human voice and the name of this instrument Tele-Phone: Phone that has the name of the remote conversation. BELL 10Mart of Watson and his deputy, the present invention is realized from room to room in 1876 is considered the beginning of modern communication.
Edison's phonograph to record sound, called in 1877 for the American researcher has invented the first instrument. Dog for the first time recorded the sound of the invention, this device has created the basis for today, cassette players and CD players.
LIMUERE brothers have invented the French in 1894 the first test machine. Thus, the image recording, storage and re-display it has made possible. The present invention is considered to be in communication revolution.
Italian Marconi made the first radio broadcast in 1896, succeeded in morse code. (Later in 1901 made the first radio broadcast over the ocean. 1,907 people in the voice of a scientist called the Canadian Fessenden made the first radio broadcast.)
In 1922, German scientist, electrical wires KORN's first fax machine can send photographs were invented.
In 1926, the Scottish scientist named Logie Baird image of the human face can send radio waves so far and Tele-Vision: Television was invented instrument called the means, and remote vision.
Black and white TV broadcasts in Britain for the first time in 1936, initiated by the BBC.
In 1938, the American scientist named CARLSON Photocopy: Copier device has been invented.
American J.ECKERT Mauchly in 1946 and his friend's computer scientists invented the world's first have to calculate for military purposes. This is what they called ENIAC computer weighs 30 tons and is the size of four apartments in the 18000 electronic tube (lamp), respectively. This tool is used today is considered the father of modern computers.
Americans are the world's first communications satellite into space in 1962 fırlatmışlardır TELSTAR'ı. This intercontinental telephone conversations Telefax Telex communications satellites and TV-radio broadcasts make possible to gelmeiştir
To be used for data communication between universities in the 1970s in America, a new communication system was called ARPA. This system has been able to connect to each other in different cities of computers. Connect the standard introduced in 1974, and the name of the TCP / IP protocol was called. IBM company in the U.S., it is the same information storage and allows the use of different machines and acad Floppy disks were called.
The first personal computer called the IBM company in America in 1981, and today as a revolution in communication, and the name of the computer to produce beşladı PC.
SONY PHILIPS Dutch and Japanese companies in 1982, the Compact Disc (CD) with the so-called low-level laser device These devices work produced
Currently the company is still in use in 1983 and the American Mikrosoft groundbreaking communication software system called Windows was invented.
Available in the U.S. in 1985 and changed the name of the ARPA INTERNET communication system name. Internet means that information superhighway.
In 1990, the name of the era that we live in these days, and communication that last point, the WWW World Wide Web was invented.
PAST INTERNATIONAL RadiosDevelopment of communication technologies and at the same time, which broadcasts in many languages ​​and covering almost the entire world, and influence the process of reaching the communities with the increase in cross-border radio stations are also increasingly easier. Countries, international radio broadcasting, in a sense, for the country they represent the sound of the world and its function as a means of expressing the countries are to meet the costs. The main purpose of this paper, based on the historical development of the radios for foreign countries, and on the basis of literature for the area at that time, and in today's changing conditions (especially in emerging different political table) to examine the functions of a critical perspective.
In the study, the pre-World War II international radios, War, Cold War, and today within the framework of different periods to be examined. International radio broadcasts are analyzed, the public broadcaster is remarkable-being originated, radio broadcasts, Maxwell, Murdoch, AOL-Time Warner, Sony, et al. does not seem suitable for large groups such as. Hachette in Europe or the U.S. Capital Cities / ABC other than initiatives such as the radio, is still beyond the control of large groups.
Among the factors that cause it, the radio is first and foremost a communication tool of local people and their communities to wait for information on the services and environments that integrate the stations is trust. Radio, passionate hearts means of communication and media professionals are often incompatible with ease.
This is a major radio groups, who want autonomy and extreme special qualities captured in this communication tool. Moreover, the radio, it is connected to a large group of international verimsizleşmektedir often. (Pierra, 1992:238), the years from 1947 to 1960, has witnessed the development of short-wave radios major international broadcasting. This radio broadcast hours under order of importance, the donor strength of the target countries, the number of wavelengths used different criteria, such as the end of the 70s to the present day, although it may occur radios winning roughly as follows: - The British Broadcasting Company World Service (BBC Word Service): Week 43 languages, reaches 143 million listeners time and budget for 1120 is $ 280 million. - Voice of America (VOA): Week 51 languages ​​and 870 time reaches 91 million listeners, a budget of 106 million dollars. - Deutsche Welle (DW): Week 36 languages, 718 reaches 28 million listeners time and budget is $ 336.6 million. - Radio France International (RFI): Week 20 languages ​​and 313 reaches 45 million listeners time and budget is $ 125.6 million. Power and efficiency in terms of the above mentioned radio Voice of Turkey Radio examine the first foreign publication in Turkey, 5 kw. We see the power of done Ankara Radio.
COMPUTERContinuous functions of the computer and the internet to fulfill their professional needs. Internet in a different culture, a new society has yet to be counted. A team needs to know the rules for the use and implementation of these. Foremost among these is the safe use of the Internet. ADSL service on this issue by the public agency or public information work that needed to be done, unfortunately, was very neglected. We're not aware of safety and security in the country do not have internet. I would like to know, never afraid of the internet, with everything from the use of a realm to be exploited. However, you must fulfill the necessary rules. Just as there are rules, such as freeway traffic, pedestrians and drivers, we'd be safe as long as we comply with these rules.
Widespread use of the internet the last few years one. Internet data transfers, banking, customs-fiscal returns, Social Security started operations earlier this year, e-declaration to Turkey is configured to switch the e-Transformation project. Turkey's Information Society aimed to be. Adaptations to the legal environment for the infrastructure of the Internet was a very wilt, the most important in the world that the country has a small number of e-Signature Our code was 5070, 2005, application preparation, determined as of the start of 2006, the full application, to become part of our daily lives.
Creating a communication link between the individual and the community is as important as what is the difference. Regardless of how strong and robust communication conflict between society and the individual, the less he or she lived alone until the day olacaktır.İnsanoğlu exists, has existed as a community. Man as an individual member of a group has been formed, and culture. Establishing the need to culture the culture of the generations who came after him to transfer contacts have played the most important role, of course. Communication, first and foremost a human activity. Unsal Oskay, as was the definition of communication. "Communication, each environment objects, events, facts and news about the changes, giving details of their transfers to each other, the same phenomena, objects, similar to the experience of living in the face of problems, resulting in a community of people who expressed similar feelings, or move them to each other in community life, the attitude, judgment, thinking, feeling bildirişimleridir. "
Communication with other evidence showing how important it is for people in the communication between individuals play an important role in ensuring effective. Mankind has always wanted to know what is going on around the past to the present. Learned in a variety of means of communication or dissemination of information have found their own produce. Written information in the development of culture, or the use of a single creature, carrying some of the first forms of communication. But thanks to advances in science and technology, as well as the emergence of new discoveries in many fields, showed itself in the field of communication and technology communication tool has been used in all kinds of ways that can be helpful. Thus, many visual and auditory exchanged news with the mass media has become operational quickly.
From the present to the future development of the field of telecommunications and to evaluate the change in the short to live where you have come from yesterday to today, BRIEFLY;BC IV bin.yy - A.D. IV.yy ... Egyptian hieroglyph, called human beings, animals, things started to be used writing system consisting of shapes and sembollerdan (stone monument on the articles).BC XVIII.yy - A.D. VIII.yy ... Papyrus plant used as a paper by the Egyptians.BC XIV. The first known use of the alphabet century ... (ceramic, wood, papyrus on)
1436 ... the invention of the printing press, Gutenberg.Typography in the whole method of printing, the construction of the main patterns, dökümevlerinin establishment of printing by Gutenberg text baskısıyle arranged and hand held.
Up printing press in 1727 ... for the first time in Turkey.Turkey Turkish implementation of printing jobs, III. Thanks to Ahmed Ibrahim Müteferrika Kolozsvar'lı palace was originally the Hungarian-born. Twenty-eight Çelebizade Said Efendi and the Grand Vizier Ibrahim Pasha himself Nevşehirli also supported. Shaykh al-Islam and Abdullah Efendi III.Ahmed fatwa 's edict, then Darüttıbaa called the printing press, Sultanselim'de, Abraham Müteferrika townhouse kuruldu.Dizgiye started in December 1727. The first Turkish book was published in January 1729 (Vankulu Mehmet Efendi, Cevheri Sıhah arabic dictionary Turkish Translations from the Kitab-i-i Vankulu Lugat).
1820 ... Danish scientist Oersted discovered that the electromagnetic current.Working principles of the present invention are used today has been the foundation of modern means of communication.
1827 ... the discovery of photography, Nicephore Niepce.One of those years for landscape painting, Yuda is plowed layer of bitumen is supposed to pose for a full eight hours.
1840 ... the introduction of the first known stamp
In 1840, the UK mail carts neighborhoods circulates letters to the citizens of the pipe would call stealing. Postman, reads the names of the envelopes, read the name of the person paying the cost of the letter would have. Chairman of the House of Lords, United Kingdom Parliament, Sir Rowland Hill, a young girl wandering around, reading the name of the postman's car approaching, he picked up the envelope that was returned after looking at the mailman.
Hill understands that her money to pay the postage, postage prepaid envelope, handed her. Üzerene this girl, turning Hill said: "Have you ever bother to no avail. I have already learned that I'll learn. Letter, military service is my brother. Before going for us that we decided to enlist the poor. Wrote letters crossed each other was going to put an envelope. Would mean that we are healthy and sıkıntımızın crossed. "Hill, on that day, the event was subject to the parliament and the parliament, not the field postage letter, the sender's payment, payment is made the decision to be specified on the envelope glued on a piece of paper verdi.İngiliz James Chalmer ' pula gave final shape of the trials (1834-1838), Chalmers of the present invention, after many discussions, Rowland Hill from 1840 on the proposal was introduced in the UK (10 January, on the territory of all the United Kingdom began implementation of a single charge , 6 May, which is one of the first postage stamp, stamp removed penny'lik black). Offered for sale in 1840, the value of one penny stamp, on the Queen Victoria's portrait of the era took place.Indicate the transmission of electricity in 1843 was the use of ... Morse çalışmalarıyle 1843. Morse's first telegraph patent electromagnet received by the employee.Telegraph system is the oldest system used in the field of Telecommunications.
If you go back as far as you limit the spread of peoples, signs (smoke during the day, night fever or tamtam) based on the methods of communication are always found in some primitive.Telecommunications is one of the most important turning points in the invention of the telegraph.
1863 ... In Turkey, the use of the first postage stamp.The first attempt to establish a non-communication Agency in Turkey, Sultan Mehmet II. Mahmoud was a period. Date "Ottoman Coin Stamps as" the first Turkish sultan Abdul Aziz is on the signature stamps monogram were representing. Sultan Mehmet II. Mahmoud, issued a decree, to meet the communication needs of the people and ordered the establishment of a communications agency founded in 1840, the Ministry of Postal. The first mailing Act entered into force on 16 November 1840. In 1863, the period of Sultan Abdul Aziz, Minister of Postal stamp printed in the government offered Agah Efendi. The Commission approved the use of a postage stamp. The first Turkish stamps, 13 January 1863, was released.
1867 ... The invention of the first practical typewriter machine, Cristofer SholesConsidered the beginning of the revolution in communication in writing.
1876 ​​... The invention of the phone, Graham Bell.A telephone network in the city for the first time in Europe, was founded in 1879 in Paris.After the proclamation of the Constitution in 1908, the first phone in Turkey were used. Plants agreement was reached for the establishment of the region and a British firmasıyle Beyoğlu,Plants Kadikoy in Istanbul and was commissioned in 1911.
HEBERLEŞME AND HISTORYSince people lives and have used a variety of methods to communicate. The first people to shout communication and see it from a distance that there is insufficient then turned to other methods. These experiments are the first in line for ages to communicate with drums, smoke was communication.
When we came to the 19th century, developed a system called semaphore alphabet of this system had its own. In this system, the method of communication signals over the hills far away from each other by placing towers which had begun to spread.
Electricity has become widespread and used primarily as a result of these developments has been under the influence of the first electric telegraph communication was made in 1837. In 1843, Morse code was developed by Samuel Morse, an American painter, still valid today.
In the early 1900s invention of the telephone by Bell in 1876 and regarded as the first radio device called Morse code was developed and then communicated Makoni Canadian scientists Reginald Fessenden transmits the human voice was the first time through the radio. Radio and telephone communication after entering all the houses was a major parts.
Vehicles used for non-stop shifts in technology has led to the development of communication nowadays. Today, the location of phones that have a very important part of communication, Mobile Phones, Radio Television and the Internet have left the place ..
History of communication tools ...Most people sanır.ama communication is nothing more than a telephone and computer communication, like most things great and has a long history.
The history of communication at work:Contact the prehistoric era çağlardada vardı.mesela Stone alalım.insanlar addressed some grunts and sounds of speech to express themselves, not knowing ettiler.sonraları çizebilecklerini saw pictures on cave walls and pictures made contact.Connect the discovery of fire, smoke towards the end of the transfer geçildi.tabi chipped stone that everyone use this contact form.Communicating in American Indians smoke, a so-called African drum music or dialog being built tool
TomtomTamtam, perhaps, is the oldest of the instruments used by the people. Is one of the most common percussion instruments in almost all the peoples and cultures of the world has a place. Written before the date of the ancient Egyptians, the Assyrians, and the Far East are known to use tamtamı. Native American religious ceremonies, dancing, tom-toms, stole to keep pace. Black people of Africa, as well as dancing tamtamı sending encrypted strokes used the news from tribe to tribe. Africa drum still being used for this purpose.
Homing pigeonCommunication is the most important factor gelişmeindeki definitely evolved and people are going to shoot and yazıydı.Yazı We began sending letters to each other how karşıdrakine will send those letters did not know at first. Eğittiler.Bir pigeons pigeons released later point thanks to the training they received the message to the other party come to glimpse and mesajıiletiyordu .. this karşlılık to the sender with a message that the other person was realized donet veriyordu.Böylece communication.
COMMUNICATION smoke
CommunicationContact the term means to send electrical information, take, process corresponds. The purpose of communication, in time and space as a source of information in any form is called from a point to another point, called the transfer of the user. Today, telephone, radio, television, types of electrical communication, an essential part of our daily lives have become. Some other important examples of electrical communication are as follows; radar, telemetry strings, the transfer of information between computers, radios used for military purposes. This list can be expanded as desired. In the coming years due to advances in technology, the new electronic circuit elements important developments in communication systems is inevitable.
Contact 1840 'At the telegraph began with a couple of "10 years" at the beginning of this century, the telephone and the radio has evolved with. Arising by the presence of radio communications electronic tube, substantially 2 During World War II, due to work. Transistors, integrated circuits and other semiconductor availability of vehicles, the use of developed and widely used in radio and TV başlanıldılar. Recently satellites and fiber optics, computers and other data communications loaded and played an important communication became more common.
A modern communication system, information before sending the launch of its order, and the protection of the processing involved. Sending further processing and noise filtering the real sense occurs. Finally, decoding, comprising the steps of sensing the process of getting the message of income protection and information. These forms of communication about radio-telephone, telegraph, broadcasting and moving from point to point communication, computer communications, radar, radio-telemetry and radio appear as methods of asking for help.
TelegraphBetween the two centers, electric current advantage of some special signs kararlaşmış the job of communication.The first telegraph by Samuel Morse in 1832, the first telegraph communication, realized in 1837. Telegraph, after the year 1844 for use as a means of communication were first.The basis of the telegraph, an electro magnet. This electro-magnet, a battery, by connecting a circuit is formed.
TypewriterTypewriter, which are actuated via the keyboard by pressing the letter writing paper machine with the help of ink system.This machine, called a slower writing hand. Many subsequent attempts did not succeed. Placed on hiatus after 40 years. The carriage is similar to the sewing machine pedal was returned.
PhoneThat the conversation away from the sound of a car passing. Giving the same sound as if they were speaking on the phone next to a speaker talk to anyone. Thus, one located very far away, with the opportunity to speak as if they are in the same place. This important invention provide huge benefits to humanity, first in 1875, was carried out by an American scholar Graham Bell. Today, many based in the home is an important communication vasıtasıdır.Telefonda, occurring as a result of sound waves vibrate the airvibrate, slamming him to act brought you into a sheet of iron in a funnel.
PhonographPhonograph by almost the same function as a sound recording device. , Ancient Greek fone, "sound" and grammein, "write" words from. With this machine, or listening to sound and music recording facilities. The first patent was taken by Emil Berliner on September 29, 1887 the German creative. Gramophone with a round thin stone plate, a cylinder phonograph with the work. Thomas Alva Edison's phonograph was the first of the famous creators
RadioVoice of the atmosphere, Hertz waves instrument of tool delivered so far. Converts sound waves into electrical waves in the radio, or an electric waves into sound waves puts compiling the atmosphere. In this regard, a - transmitter radio, b - radio receiver includes two types of machine have occurred.
Fax machineFax Fax or English, which is the short name, Facsimile (ie similar fac Latin copy) derived from the word and the type of communications device.Making use of existing telephone lines, facsimile with the two opposing sides, images, text, graphics and so on. data, the transmission of sound signals into a quickly.Patented by Alexander Bain in 1843 and 1851, Frederick Bakewell exhibited by the Great Exhibition in London. In today's design, in 1924, the American Radio Corporation of America (RCA) from the Richard H.Ranger of the device is achieved as a result of research, November 24, 1924, a photograph was transferred from New York to London
TVRelevant sound and image in the image at the same time spread based on the principle of electromagnetic waves is one of the most perfect television communication systems. The basic principle of the TV after the publication of the light energy to electrical energy is converted to light energy and re-translation of the electromagnetic signals.
The first computer (ENIAC)American J.ECKERT Mauchly in 1946 and his friend's computer scientists have invented the world's first to make calculations for military purposes. This is what they called ENIAC computer weighs 30 tons and is the size of four apartments in the 18000 electronic tube (lamp), respectively. This tool is used today is considered the father of modern computers.
PC (computer)Computer arithmetic logical operations can be done, that stores information, accurate and fast processing capabilities stupid machine.* Arithmetic (+, -, *, /) and logical (<,>, =, or, and, xor, ...) to trade.* Knowledge of storing* Quick Operation Making* Error-making process.Every time the computer runs without error. However, the user makes a mistake, the computer makes mistakes.
CDCD, "Compact Disc" is an acronym which stands for. The numerical data CDs can be read by machines ortamdırlar depolanabildikleri standard. Laser-based can be read by a reader. CDs can tape storage, faster and more accurate information. Faster than because every track on the CD, if written in sequence data are accessible directly from the tracks. Erişibileceği This means that irrespective of the tracks in any order.
InternetInternet access, many computers are interconnected, a communications network and constantly growing world-wide.Internet, people are growing with each passing day "the knowledge storage / sharing, and easily accessible to him" a technology that emerged with the desires. Information in many areas with the help of this technology, people are friendly, cheap, fast and secure access to. Information as it is the sea of ​​the Internet, can be compared to a library or large.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
M.Ö 3000 civarında Mısırda HİYOROGLİF adı verilen yazı sistemi bulundu. Bu yazılar insan hayvan ve eşya şekillerinden ve bazı sembollerden oluşmaktaydı.
M.Ö 1300 Civarında Mezopotamyada ( Bugünkü Suriye ve Irak toprakları) ilk alfabenin kullanıldığı bilinmektedir.
M.S 1045 Mısırlılar tarafından bulunan papirus adlı kağıdı geliştiren çinde ilk kez Pi CHENG adlı mucid matbaa harflerini icad etmiş ve kitap basmıştır. Daha sonraları 1645Avrupada Guttenberg adlı mucit matbaa makinasını icad etmiştir.
1820 yılında Danimarkalı OERSTED adındaki bilim adamının elektromanyetik akımı keşfetmesiyle günümüzde kullanılan modern iletişim araçlarının temel çalışma prensipleri doğmuştur.
1826 da günümüzde en yaygın iletişim araçlarından biri olan Fotoğrafı Fransız NIEPCE tarafından bulmuştur.
1936 da İngiliz Cooke ve arkadaşı elektrikli telegrafı icad ettiler.
1843 de Amerikalı li bilim adamı kendi adı olan ve (.) ve (-) lerden oluşan MORS alfabesini icad etmiştir. Böylece Fransızcada Uzaktan yazma denilen Tele-Graph : Telgraf aleti herkes tarafından kolay kullanılır hale gelmiştir.
1867 yılında Amerikalı politikacı ve mucit SHOLES ilk daktilo makinasını icad etmiştir.Bu makina yazıyla iletişimde devrim yaratmıştır.
1876 Yılında Amerikada sağırlar okulunda öğretmenlik yapmakta olan ve bu arada ses üzerine araştırmalar yapan İskoçya asıllı araştırıcı A.Graham BELL elektrik telleri üzerinden ilk insan sesini iletmeyi başarmış ve bu aletin adına Tele-Phone : Telefon yani uzaktan konuşma adını vermiştir. BELL ile yardımcısı Watson arasında 10Mart 1876 da odadan odaya gerçekleşen bu buluş modern iletişimin başlangıcı sayılmaktadır.
1877 yılında Amerikalı araştırmacı EDİSON FonoGraf denilen ve ses kaydetmeye yarayan ilk aleti icad etmiştir. İlk kez köpeğinin sesini kaydettiği bu cihaz günümüzde kasetçalarların ve CD çalarların temelini yaratan buluş olmuştur.
1894 de Fransız LIMUERE kardeşler İlk sinama makinasını icad etmişlerdir. Böylece görüntünün kayıt edilmesi, saklanması ve yeniden gösterilmesi imkanlı hale gelmiştir. Bu buluş iletişimde devrim sayılmaktadır.
1896 yılında İtalyan MARCONİ ilk mors alfabesiyle yaptığı Radyo yayınını başarmıştır. ( daha sonra 1901 de ilk okyanus aşırı radyo yayını yapılmıştır . 1907 Yılında ise kanadalı FESSENDEN adındaki bilim adamı insan sesiyle ilk radyo yayınını yapmıştır.)
1922 yılında KORN adlı Alman bilim adamı elektrik tellerinden fotograf gönderebilen ilk fax makinasını icad etmiştir.
1926 yılında Logie BAİRD adındaki iskoçyalı bilim adamı insan yüzünün görüntüsünü radyo dalgalarıyla çok uzaklara gönderebilen ve Tele-Vision: Televizyon denen ve uzaktan görme anlamına gelen aleti icad etmiştir.
1936 yılında İngilterede İlk kez siyah beyaz TV yayınları BBC tarafından başlatılmıştır.
1938 yılında CARLSON adındaki Amerikalı bilim adamı PhotoCopy :Fotokopi cihazını icad etmiştir.
1946 yılında Amerikalı J.ECKERT ve arkadaşı MAUCHLY adlı bilim adamları askeri amaçlı hesaplar yapmak için dünyanın ilk bilgisayarını icad etmişlerdir. ENİAC adını verdikleri bu bilgisayar 30 ton ağırlığında ve 4 apartman dairesi büyüklüğünde olup içinde 18 000 elektronik tüp (Lamba) bulunmaktaydı. Bu alet günümüzde kullanılan modern bilgisayarların babası sayılmaktadır.
1962 yılında Amerikalılar dünyanın ilk iletişim uydusu olan TELSTAR’ı uzaya fırlatmışlardır. Bu uyduyla kıtalar arası Telefon konuşmaları Telefax Telex haberleşmeleri ve TV -Radyo yayınları yapılması olanaklı hale gelmeiştir
1970 li yıllarda Amerikada üniversiteler arası bilgi iletişiminde kullanılmak üzere ARPA denilen yeni bir iletişim sistemi gerçekleştirilmiştir. Bu sistemle ayrı şehirlerdeki bilgisayarların birbirlerine bağlanabilmeleri mümkün olmuştur. 1974 de bu iletişime standart getirilmiş ve adına TCP/IP protokolu denmiştir. Ayni yıllarda Amerikada IBM şirketi bilgi depolamada ve bunun farklı makinalarda kullanılmasını sağlayan ve Floppy denilen disketleri acad etmiştir.
1981 Amerikada IBM şirketi İlk kişisel bilgisayar denilen ve bugün iletişimde devrim sayılan ve PC adını verdiği bilgisayarı üretmeye beşladı.
1982 de Hollandalı PHİLİPS ve Japon SONY şirketleri Compact Disk (CD) denilen aleti üretmişlerdir Bu cihazlar çok düşük seviyeli LAZER ile çalışmaktadırlar
1983 de Amerikalı MikroSoft firması günümüzdede hala kullanılmakta olan ve iletişimde çığır açan Windows adını verdiği yazılım sistemini icad etmiştir.
1985 yılında amerikada kullanılmakta olan ARPA iletişim sisteminin adı INTERNET adıyla değiştirilmiştir. İnternet bilgi otobanı anlamına gelmektedir.
1990 yılında yaşadığımız çağa adını veren ve iletişimde bu gün son nokta olan WWW yani world Wide Web icad edilmiştir.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ULUSLARARASI RADYOLAR
İletişim teknolojilerinin gelişmesi ve aynı anda, pek çok dilde yayın yapan ve hemen hemen dünyanın tamamını kapsayan sınır ötesi radyoların artışı ile toplumlara ulaşma ve etkileme süreci de giderek kolaylaşmıştır. Ülkelerin uluslararası yayın yapan radyoları, bir anlamda temsil ettikleri ülkenin dünyaya yönelik sesi olup, masraflarını karşılayan ülkelerin ifade aracı olma işlevini taşımaktadır. Bu yazının temel amacı, yabancı ülkelere yönelik radyoların tarihsel gelişiminden yola çıkarak ve alana yönelik literatür taramasına dayalı olarak, o dönemde ve günümüzün değişen koşullarında (özellikle ortaya çıkan farklı politik tabloda) işlevlerini eleştirel bir perspektifle irdelemektir.
Çalışmada, uluslararası radyolar İkinci Dünya Savaşı öncesi, Savaş, Soğuk Savaş ve günümüz olmak üzere farklı dönemler çerçevesinde incelenmiştir. Uluslararası radyo yayınları incelendiğinde, kamusal yayın kuruluşu kökenli oluşları dikkat çekici olup, radyo yayınları, Maxwell, Murdoch, AOL-Time Warner, Sony vd. gibi büyük gruplar için uygun gözükmemektedir. Avrupa’da Hachette ya da ABD’de Capital Cities/ABC gibi bazı girişimlerin dışında radyo, hâlâ büyük grupların denetimi dışındadır.
Buna neden olan etkenlerin başında, radyonun her şeyden önce yerel bir iletişim aracı olması, insanların topluluklarına bağlı hizmet ve enformasyon beklemesi ile kendi ortamlarıyla bütünleşen istasyonlara güvenmesi yer almaktadır. Radyo, tutkulu gönüllerin iletişim aracı olup, genellikle medya profesyonelleri ile kolaylıkla bağdaşmamaktadır.
Bu ise büyük radyo gruplarını, özerk ve aşırı özel yetenekler isteyen bu iletişim aracında zorlamaktadır. Kaldı ki radyo, uluslar arası büyük bir gruba bağlı olduğunda genellikle verimsizleşmektedir.(Pierra,1992:238) 1947’den 1960’a kadar ki yıllar, kısa dalgada yayın yapan büyük uluslararası radyoların gelişimine tanık olmuştur. Bu radyoların önem sıralarının hesabında yayın saatleri, vericilerin gücü, hedef ülkelerin sayısı, kullanılan dalga uzunlukları gibi farklı kriterler ortaya çıkabilse de 70’li yılların sonundan günümüze dek dereceye giren radyolar kabaca şöyle sıralanabilir: – British Broadcasting Company World Service (BBC Word Service): Haftada 43 dilde, 1.120 saatle ulaştığı 143 milyon dinleyicisi olup bütçesi 280 milyon dolardır. – Voice of America (VOA) : Haftada 51 dilde, 870 saatle ulaştığı 91 milyon dinleyicisi olup, bütçeşi 106 milyon dolardır. – Deutsche Welle (DW) : Haftada 36 dilde, 718 saatle ulaştığı 28 milyon dinleyicisi olup, bütçesi 336.6 milyon dolardır. – Radio France International (RFI) : Haftada 20 dilde, 313 saatle ulaştığı 45 milyon dinleyicisi olup, bütçesi 125.6 milyon dolardır. Güç ve etkinlik bakımından yukarıda belirtilen radyoların arasında yer alan Türkiye’nin Sesi Radyosu’nu incelediğimizde ise, Türkiye’de ilk dış yayının, 5 kw. gücünde Ankara Radyosu’ndan yapıldığını görmekteyiz.
BİLGİSAYAR
Mesleki işlevleri kesintisiz yerine getirmek için bilgisayara ve internete ihtiyaç var. İnternet farklı bir kültür, toplumumuz için henüz yeni sayılır. Kullanımı için bir takım kurallarını bilmemiz ve bunları uygulamamız gerekiyor. Bunların başında internetin güvenli kullanımı geliyor. Bu konu hakkında ADSL servisi sağlayan kurum veya kamu tarafından toplumu bilgilendirme çalışmasının yapılması gerekiyordu, maalesef çok ihmal edildi. Ülke olarak güvenliğin bilincinde değiliz ve internet güvenliğimiz yok. Bilmenizi isterim ki, internet asla korkulmaması, her şeyi ile kullanılması, yararlanılması gereken bir alemdir. Ancak gerekli kuralları yerine getirmeniz gerekmektedir. Tıpkı karayolundaki trafik gibi kuralları var, yaya ve sürücüler olarak bu kurallara riayet ettiğimiz sürece emniyette oluruz.
Son bir-kaç yıldır internet kullanımı yaygınlaştı. İnternet üzerinden yapılan veri transferleri, bankacılık işlemleri, gümrük-maliye beyannameleri, SSK bildirgesi işlemleri başladı ve bu yılın başlarında E-Türkiye’ ye geçiş için E-Dönüşüm projesi yapılandırıldı. Türkiye’ nin Bilişim Toplumu olması hedeflendi. İnternet ortamının hukuksal alt yapısı için bir çok kanunumuzda uyarlamalar yapıldı, en önemlisi, dünyada az sayıda ülkenin sahip olduğu 5070 sayılı E-İmza Kanunumuz çıkarıldı, 2005 yılı uygulamaya hazırlık, 2006 yılı tam uygulama başlangıç yılı olarak belirlendi, günlük hayatımızın bir parçası olma yolunda.
Birey ile toplum arasındaki bağı oluşturmada iletişimin ne kadar önemli olduğu da fark edilmektedir. İletişim ne kadar kuvvetli ve sağlam olursa toplum ve birey arasındaki çatışma da o denli az olacaktır.İnsanoğlu varolduğu günden bu zamana kadar tek başına yaşamamış, toplum olarak varlığını sürdürmüştür. İnsan, birey olarak bir grubun üyesi olmuş ve kültürü oluşturmuştur. Gerek kültürü oluşturmasında gerek de kendisinden sonra gelen kuşaklara bu kültürü aktarmasında elbette en önemli rolü iletişim oynamıştır. İletişim, her şeyden önce bir insan etkinliğidir. Ünsal Oskay, iletişimin tanımını şu şekilde yapmıştır. “İletişim, birbirlerine ortamlarındaki nesneler, olaylar, olgular ile ilgili değişmeleri haber veren, bunlara ilişkin bilgilerini birbirlerine aktaran, aynı olgular, nesneler, sorunlar karşısında benzer yaşam deneyimlerinden kaynaklanan, benzer duygular taşıyıp bunları birbirine ifade eden insanların oluşturduğu topluluk ya da toplum yaşamı içinde gerçekleştirilen tutum, yargı, düşünce, duygu bildirişimleridir.”
İletişimin insanlar için ne kadar önemli olduğunu gösteren bir başka delil ise bireyler arasındaki haberleşmenin sağlanmasında etkili bir rol oynamasıdır. İnsanoğlu geçmişten günümüze kadar çevresinde olup bitenleri hep öğrenmek istemiştir. Öğrendiklerinin ya da kendi ürettikleri bilgilerin yayılmasında çeşitli haberleşme yolları bulmuşlardır. Yazılı kültürün gelişmesi ya da bilgilerin taşınmasında tek bir canlının kullanılması ilk haberleşme şekillerinden bazılarıydı. Ama gelişen bilim ve teknoloji sayesinde ortaya çıkan yeni buluşlar bir çok alanda olduğu gibi iletişim konusunda da kendini göstermiş ve teknolojik yönden faydalı olabilecek her türlü araç iletişimde de kullanılmaya başlanmıştır. Böylece görsel ve işitsel pek çok kitle iletişim araçları ile haber alış verişi hızlı bir şekilde işler hale gelmiştir.
Günümüzden geleceğe Telekomünikasyon alanında yaşanacak olan değişimi ve gelişimi değerlendirmek için kısaca dünden bugüne nereye gelmişiz, KISACA;
M.Ö. IV bin.yy – M.S. IV.yy…Mısır’da Hiyoroglif adı verilen, insan, hayvan, eşya şekilleri ve sembollerdan oluşan yazı sisteminin kullanılmaya başlaması(taş üzerine anıt yazılar).
M.Ö. XVIII.yy – M.S. VIII.yy… Papirus bitkisinin Mısırlılar tarafından kağıt olarak kullanılması.
M.Ö. XIV. yy… Bilinen ilk alfabenin kullanılması(seramik, ahşap, papirus üzerine)
1436… Matbaa’nın icadı, Gütenberg.
Tipografi basım yönteminin bütünü, ana kalıpların yapımı, dökümevlerinin kurulması, metinlerin dizilmesi ve el baskısıyle basım Gütenberg tarafından gerçekleştirildi.
1727… Türkiye’de ilk defa matbaa’nın kuruluşu.
Türkiye’de basım işlerinin Türkçe’ye uygulanması, III. Ahmed’in sarayında aslen Macar asıllı olan Kolozsvar’lı İbrahim Müteferrika sayesinde oldu. Kendisini Yirmisekiz Çelebizade Said Efendi ve Sadrazam Nevşehirli İbrahim Paşa da destekledi. Şeyhülislam Abdullah Efendi’nin fetvasından ve III.Ahmed’in fermanından sonra, Darüttıbaa denilen basımevi, Sultanselim’de, İbrahim Müteferrika’nın konağında kuruldu.Dizgiye 1727 Aralığında başlandı. Ocak 1729’da ilk Türkçe kitap basıldı(Vankulu Mehmet Efendi’nin, Cevheri’nin Sıhah adlı arapça sözlüğünün türkçe tercümesi olan Kitab-ı Lugat-ı Vankulu).
1820… Danimarkalı bilimadamı Oersted elektromanyetik akımı keşfetti.
Bu buluş günümüzde kullanılan modern iletişim araçlarının çalışma prensiplerinin temeli olmuştur.
1827… Fotoğrafçılığın keşfi, Nicephore Niepce.
O yıllarda bir tek manzara resmi için, Yuda bitümü sürülmüş duyar tabakaya tam sekiz saat poz vermek gerekiyordu.
1840… Bilinen ilk pulun kullanılmaya başlanması
1840 yılında, İngiltere’de posta arabaları mahalleleri dolaşır, boru çalarak vatandaşları mektupların almaya çağırırdı . Postacı, zarflardan isimleri okur, ismi okunan kişi de ücretini ödeyip mektubunu alırdı. İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası Vekili Sir Rowland Hill, Dolaşırken postacının adını okuduğu bir genç kızın arabaya yaklaştığını, kendisine gelen zarfı eline alıp baktıktan sonra postacıya iade ettiğini gördü.
Kızın posta ücretini ödeyecek parası olmadığını anlayan Hill, posta ücretini ödeyerek zarfı kıza uzattı. Bunun üzerene kız, Hill’e dönerek şöyle dedi: “Boşuna zahmet ettiniz. Ben öğreneceğimi zaten öğrenmiştim. Mektup, askerdeki kardeşimden geliyor. Yoksul olduğumuz için askere gitmeden önce aramızda kararlaştırdık. Birbirimize yazdığımız mektupların zarfına bir çarpı işareti koyacaktık. Çarpı işareti sağlıklı olduğumuz ve bir sıkıntımızın olmadığı anlamına gelecekti.” Hill, o gün, bu olayı parlamentoda konu etti ve parlamento, posta ücretini mektubu alanın değil, gönderenin ödemesine, ödemenin yapıldığı belirtilmesi için zarfın üzerine bir kağıt yapıştırılmasına karar verdi.İngiliz James Chalmer’ın denemeleri pula son biçimini verdi (1834-1838), Chalmers’ın bu buluşu, birçok tartışmalardan sonra, Rowland Hill’in teklifi üzerine 1840’tan itibaren İngiltere’de kullanılmaya başlandı (10 Ocak’ta bütün İngiltere toprakları üzerinde tek ücret uygulaması başladı; 6 Mayıs’ta da ilk posta pulu olan 1 penny’lik siyah pul çıkarıldı). 1840 yılında satışa sunulan, 1 penny değerindeki pulun üzerinde, dönemin kraliçesi Victoria’nın portresi yer alıyordu.
1843… Elektriğin işaret iletiminde kullanılması Morse’ın çalışmalarıyle 1843’te gerçekleşti. Elektromıknatısla çalışan ilk telgraf patenti Morse tarafından alındı.
Telgraf sistemi Telekomünikasyon alanında kullanılmış en eski sistemdir.
Halkların tarihinde ne kadar eskiye gidilirse gidilsin, işaretlere(gündüz duman, gece ateş veya tamtam) dayanan bazı ilkel haberleşme metodlarına daima rastlanır.
Telgrafın icadı Telekomünikasyon alanındaki en önemli dönüm noktalarından biridir.
1863… Türkiye’de ilk posta pulunun kullanılması.
Türkiye’de bir sivil haberleşme Kurumu kurulmasına yönelik ilk girişim, Sultan II. Mahmut döneminde oldu. Tarihe “Tuğralı Pullar” olarak geçen ilk Türk pullarının üzerinde ise sultan Abdülaziz’in imzasını temsil eden tuğra bulunuyordu. Sultan II. Mahmut, bir kararname yayınlayarak, halkın haberleşme ihtiyacını karşılayacak bir haberleşme teşkilatı kurulması emretti ve 1840 yılında Posta Nezareti kuruldu. İlk posta Kanunu, 16 Kasım 1840 tarihinde yürürlüğe girdi. 1863 yılında, Sultan Abdülaziz döneminde, Posta Nazırı Agah Efendi hükümete posta pulu basılmasını teklif etti. Komisyon da posta pulu kullanılmasını onayladı. İlk Türk pulu, 13 ocak 1863’te satışa sunuldu.
1867… İlk pratik daktilo makinasının icadı, Cristofer Sholes
Yazıyla iletişimde devrimin başlangıcı sayılabilir.
1876… Telefonun icadı, Graham Bell.
Şehir içi bir telefon şebekesi Avrupa’da ilk defa Paris’te 1879 yılında kuruldu.
Türkiye’de ise ilk telefon 1908’de Meşrutiyet’in ilanından sonra kullanıldı. Bölge Santrallarının kurulması için bir İngiliz firmasıyle anlaşmaya varıldı ve Beyoğlu,
Istanbul ve Kadıköy Santralleri 1911’de işletmeye açıldı.
HEBERLEŞME VE TARİH
İnsanlar varoluşlarından beri haberleşmek için çok çeşitli yöntemler kullanmışlardır. İlk insanların haberleşmesi bağırmak olup bunun belirli bir mesafeden sonra yetersiz olduğunu görüp başka yöntemlere yönelmişlerdir. Bu deneyler doğrultusunda ilk çağlarda haberleşmek için davullar kullanılmış,dumanla haberleşme yapılmıştır.
19.yüzyılda geldiğimizde Semafor adı verilen bir sistem geliştirilmiştir bu sistemın kendine özgü bir alfabeside bulunmaktaydı. Bu sistemde tepeler uzerine birbirlerini gören kuleler koyarak işaretler yöntemiyle haberleşme çok uzaklara yayılmaya başlamıştı.
Elektriğin yaygınlaşması ve kullanılabilir hale gelmesi öncelikli olarak haberleşmeyi etkisi altına almıştır bu gelişmeler sonucunda ilk elektrikli telgraf 1837 yılında yapılmıştır. 1843 yılında Amerikalı bir ressam olan Samuel Morse tarafından geliştirilen Mors Alfabesi günümüzde hala geçerliliğini korumaktadır.
1876 yılında Bell tarafından telefonun icadı ve 1900lü yılların başlarında ilk Radyo sayılabilecek Mors Alfabesıyle haberleşilen Makoni adı verilen cihaz geliştirildi ve ardından Kanadalı bilim adamı Reginald Fessenden radyo aracılığıyla ilk kez insan sesini ileten kişi oldu . Sonrasında Radyo ve Telefon Bütün evlere girerek haberleşmenin önemli bir parçaları oldu.
Teknolojinin durmaksızın gelişmesi günümüzde haberleşme için kullandığımız araçlarında değişmelerine neden olmuştur. Günümüzde haberleşmede çok önemli yere sahip olan telefonlar yerini Cep Telefonlarına , Radyo ise yerini Televizyon ve İnternet’e bırakmıştır..
İletişim araçlarının geçmişi...
Çoğu kişi iletişimin telefon ve bilgisayardan ibaret olduğunu sanır.ama iletişiminde çoğu şey gibi büyük ve uzun bir geçmişi vardır.
işte iletişimin tarihçesi:
İletişim tarih öncesi çağlardada vardı.mesela kabataş çağını ele alalım.insanlar konuşmyı bilmedikleri için bir takım homurtular ve seslerle kendilerini ifade ettiler.sonraları mağara duvarlarına resim çizebilecklerini gördüler ve resimle iletişime geçtiler.
Yontma taş devrinin sonlarına doğru ateşin bulunmasıyla dumanla iletişime geçildi.tabi ki bu iletişim şeklini herkes kullanmıyordu.
Amerika daki kızılderililer dumanla iletişim kurarken ,afrika da tamtam denen bir müzik aletiyle iletişim kuruluyordu
Tamtam
Tamtam, belki de insanların kullandığı çalgıların en eskisidir. En yaygın vurmalı çalgılardan biridir ve dünyadaki hemen bütün halkların kültürlerinde yeri vardır. Yazılı tarihten çok önce Eski Mısırlıların, Asurluların ve Uzakdoğuluların tamtamı kullandıkları bilinmektedir. Amerika Yerlileri dinsel törenlerinde dans ederken, tempo tutmak için tamtam çalarlardı. Afrika’nın Siyah halkı, hem dans ederken hem de şifreli vuruşlarla kabileden kabileye haber yollarken tamtamı kullanırdı. Afrika’da bu amaçla hâlâ tamtam kullanılmaktadır.
POSTA GÜVERCİNLERİ
İletişimin gelişmeindeki en büyük etken muhakkak ateş ve yazıydı.Yazı giderek gelişti ve insanlar birbirlerine mektup yollamaya başladı.Ama ilk önceleri bu mektupları nasıl karşıdrakine göndereceklerini bilmiyorlardı. Sonradan güvercinleri eğittiler.Bir noktadan bırakılan güvercinler aldıkları eğitim sayesinde karşıdaki kişiye varıyordu ve mesajıiletiyordu..Buna karşlılık olarak mesajı alan kişi başka bir mesaj ile gönderen kişiye dönet veriyordu.Böylece iletişim gerçekleşmiş oluyordu.
DUMANLA HABERLEŞME
Haberleşme
İletişim terimi bilgiyi elektriksel yollarla göndermeye, almaya, işlemeye karşılık gelir. İletişimin amacı, herhangi bir biçimdeki bilginin zaman ve uzay içinde kaynak olarak adlandırılan bir noktadan, kullanıcı denilen başka bir noktaya aktarılmasıdır. Bugün telefon, radyo, televizyon gibi elektriksel iletişimin çeşitleri, günlük yaşantımızın vazgeçilmez birer parçası olmuşlardır. Elektriksel iletişimin diğer bazı önemli örnekleri şu şekilde sıralanabilir; radar, telemetre dizgeleri, bilgisayarlar arası bilgi aktarımı, askeri amaçlar için kullanılan telsiz. Bu liste istenildiği kadar genişletilebilir. Elektronik devre öğeleri teknolojisindeki yeni ilerlemelere bağlı olarak önümüzdeki yıllarda iletişim dizgelerinde de önemli gelişmelerin olması kaçınılmazdır.
İletişim 1840′ larda telgraf ile başladı;birkaç “10 yıl” sonra telefonla ve bu yüzyılın başında da radyo ile gelişti. Elektronik tübün bulunuşu ile doğan radyo iletişimi, büyük ölçüde 2. Dünya savaşı sırasındaki çalışmalardan kaynaklandı. Transistör, entegre devre ve diğer yarı iletken araçların bulunup, kullanılmasıyla radyo ve TV geliştirildi ve yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanıldılar. Son zamanlarda uydular ve fiber optik, bilgisayarlara ve diğer veri iletişimlerine artan bir önem yükledi ve iletişim daha yaygın bir duruma geldi.
Modern bir iletişim sistemi, bilgi göndermeden önce onun sıraya koyulmasıyla, işlenmesiyle ve korunmasıyla ilgilenir. Gerçek anlamda gönderme daha fazla işleme ve gürültünün süzülmesiyle gerçekleşir. Son olarak, kod çözme, mesajı koruma ve bilgi algılama basamaklarından oluşan alma işlemi gelir. Bu konuda iletişim şekilleri radyo-telefon, telgraf, noktadan noktaya yayın ve hareketli iletişim, bilgisayar iletişimi, radar, radyo-telemetre ve radyo ile yardım isteme metotları olarak karşımıza çıkar.
Telgraf
İki merkez arasında, elektrik akımından faydalanarak, kararlaşmış bazı özel işaretlerle haberleşmeyi sağlama işi.
İlk telgraf, 1832 yılında Samuel Morse tarafından yapılmış, ilk telgraf haberleşmesi de, 1837 yılında gerçekleşmiştir. Telgraf, 1844 yılından sonra da bir haberleşme vasıtası olarak kullanılmağa haşlanmıştır.
Telgrafın esası, bir elektro mıknatıstır. Bu elektro mıknatıs, bir bataryaya bağlanarak, bir devre meydana getirilir.
Daktilo
Daktilo, bir klavye aracılığıyla harekete getirilen harfleri mürekkepli bir sistem yardımıyla kağıda basarak yazı yazan makine.
adı verilen bu makine elden daha yavaş yazıyordu. Bundan sonraki denemeler pek başarılı olamadı. Aradan 40 yıl geçtikten sonra üzerine yerleştirilmişti. Şaryo dikiş makinesinin pedalına benzeyen bir döndürülüyordu.
Telefon
Sesi uzağa ileterek konuşmayı sağlayan bir araç. Telefonda konuşan kimse konuşanın yanında imiş gibi aynı sesi vererek konuşur. Böylece, çok uzaklarda bulunan bir kimse ile, aynı yerde imiş gibi konuşmak imkânı vardır. İnsanlığa büyük faydalar sağlayan bu önemli buluş, ilkin 1875 yılında, Amerikalı bilgin Graham Bell tarafından gerçekleştirilmiştir. Bugün artık, pek çok evde bulunan önemli bir haberleşme vasıtasıdır.Telefonda esas, ses dalgalarının havayı titreştirmesi sonucu meydana gelen
titreşmelerin, bir huninin içindeki demir bir levhaya çarparak onu harekete getirmeleridir.
Fonograf
Gramofonla hemen hemen aynı işlevi yapan bir ses kayıt cihazdır. , eski Yunanca fone, “ses” ve grammein, “yazmak” kelimelerinden kaynaklanıyor. Bu makine ile ses ve müzik kayıtı veya dinleme olanakları bulunmaktadır. Ilk patenti , 29 Eylül 1887 alman yaratıcı Emil Berliner tarafından alındı. Gramofon bir yuvarlak ince taş plak ile , fonograf ise bir silindir ile çalışır. Ilk fonograf yaratıcılardan biri ünlü Thomas Alva Edison dir
Radyo
Sesi, atmosfer içinden, Hertz dalgaları aracıyla çok uzaklara ulaştırılan âlet. Radyoya ses dalgalarını elektrik dalgaları haline çevirir; ya da elektrik dalgalarını atmosferden derleyerek ses dalgaları haline koyar. Bu bakımdan, a – verici radyo, b – alıcı radyo olmak üzere iki çeşit makineden meydana gelmiştir.
Fax makinesi
Belgegeçer ya da İngilizce kısa adı Faks olan, Facsimile (Latince fac similar yani kopyalamak) kelimesinden türetilmiş bir iletişim aygıtı ve türüdür.
Var olan telefon hatlarından yararlanarak, karşılıklı iki tarafta bulunan belgegeçer ile, resim, yazı, grafik vb. verilerin, ses sinyalleri halinde hızlı bir şekilde aktarımını sağlar.
1843′te Alexander Bain tarafından patenti alınmış olup, 1851′de Frederick Bakewell tarafından Büyük Londra Fuarında sergilenmiştir. Günümüz tasarımına, 1924′te Amerikan Radio Corporation of America (RCA) şirketinden Richard H.Ranger’in araştırmaları sonucunda ulaşmış olan aygıtla, 24 Kasım 1924′te New York’tan Londra’ya bir fotoğraf aktarılmıştır
Televizyon
Görüntünün ve görüntüyle alâkalı seslerin aynı anda elektromanyetik dalgalar halinde yayılması prensibine dayanan en mükemmel haberleşme sistemlerinden biridir televizyon. Televizyonun temel prensibi ışık enerjisinin elektrik enerjisine çevrildikten sonra yayınlanması ve alınan elektromanyetik sinyallerin tekrar ışık enerjisine çevrilmesidir.
İlk bilgisayar (ENİAC)
1946 yılında Amerikalı J.ECKERT ve arkadaşı MAUCHLY adlı bilim adamları askeri amaçlı hesaplar yapmak için dünyanın ilk bilgisayarını icat etmişlerdir. ENİAC adını verdikleri bu bilgisayar 30 ton ağırlığında ve 4 apartman dairesi büyüklüğünde olup içinde 18 000 elektronik tüp (Lamba) bulunmaktaydı. Bu alet günümüzde kullanılan modern bilgisayarların babası sayılmaktadır.
PC (bilgisayar)
Bilgisayar aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan, hatasız ve hızlı işlem yapabilen aptal bir makinedir.
* Aritmetiksel(+,-,*,/) ve Mantıksal (<,>,=,or,and,xor…) işlem yapabilme.
* Bilgi depolayabilme
* Hızlı İşlem Yapma
* Hatasız İşlem yapma.
Bilgisayar her zaman hatasız çalışır. Ancak kullanıcı hata yaparsa bilgisayarda hata yapar.
CD
CD, “Compact Disc” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. CD’ler sayısal verilerin makineler tarafından okunabilir bir şekilde depolanabildikleri standart bir ortamdırlar. Lazer tabanlı bir okuyucu tarafından okunabilirler. CD’ler teyplerden daha hızlı ve daha doğru bilgi depolaması yapabilirler. Daha hızlıdırlar, çünkü CD üzerindeki her ize veriler ardışık olarak yazılsalar da izler doğrudan erişilebilir durumdadırlar. Bu izlere herhangi bir sıraya bağlı olmaksızın erişibileceği anlamına gelir.
İnternet
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır.
Internet, insanların her geçen gün gittikçe artan “üretilen bilgiyi saklama/paylaşma ve ona kolayca ulaşma” istekleri sonrasında ortaya çıkmış bir teknolojidir. Bu teknoloji yardımıyla pek çok alandaki bilgilere insanlar kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilmektedir. İnternet’i bu haliyle bir bilgi denizine, ya da büyükçe bir kütüphaneye benzetebiliriz.