27 Haziran 2013 Perşembe

NİKOLAY VALİSYEVİÇ GOGOL HAYATI/ NİKOLAY VALİSYEVİÇ GOGOL LİFE

Yazar, 1809′da Ukrayna’da küçük bir toprağa sahip bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Gogol, daha on yaşındayken babası ölmüştür. Yaşamı zorluklarla boğuşarak geçmiştir. Liseden sonra Saint Petersburg’a gitmiş, orada film oyuncusu olmayı istemiştir. Ama sonradan yazarlığı seçmiş, başlangıçta Ukrayna kır hayatını ve folklorunu anlatan bir eser yazmıştır. Geçimini sağlamak için bir süre özel öğretmenlik yapmıştır. Çeşitli ruh hastalıklarıyla mücadele etmiştir. Yaşamının son yıllarında yazdığı bazı yazılar sebebiyle tüm arkadaşları onu yalnız bırakmıştır. Bu zorluklara dayanama­yan Nikolay Vasilyeviç Gogol, depresyona girmiş, yemek yeme­miş ve 9 gün içinde 1842′de hayatını kaybetmiştir.
Gogol’un eserleri: Palto, Taraş Bulba, Arkadaşlarımla Yaptığım Mektuplaşmalardan Seçil­miş Pasajlar, Ölü Canlar, Müfettiş’dır.


----------------------------------


The author, in 1809 Ukraine was born into a family with a little soil. Gogol, more than ten years old, his father died. Were wrestling with difficulties in life. After high school he went to Saint Petersburg, wanted to be there, movie player. But then selected writer originally wrote a book about the Ukrainian rural life and folklore. Have a special teacher to make a living for a while. Fighting spirit has a variety of diseases. Due to some of the articles written in the last years of his life, all his friends left him alone. Nikolay Vasilyevich Gogol can not stand these challenges, depressed, have not eaten, and died in 1842 in 9 days.

Gogol's works: Coats Taras Bulba, I made friends correspondence Selected Passages, Dead Souls, detective.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder